به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازخبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محمد مرسي در ديدار با علياکبر صالحي وزير امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندي از ديدار با هيات ايراني خاطرنشان کرد: همکاري دوجانبه با ايران و همچنين همکاري چندجانبه در چارچوب جهان اسلام براي ما مهم است، ما و ايران يک روح در دو بدن هستيم.
رييسجمهور مصر با تشکر از محمود احمدينژاد رييسجمهور کشورمان و ملت ايران به خاطر تبريک تصويب قانون اساسي جديد مصر و با اشاره به بحران سوريه، تصريح کرد: ما به عنوان کشورهاي اسلامي بايد براي توقف خشونت در سوريه تلاش کنيم.
وي افزود: ايران کشور بزرگي در منطقه است و نقش مهمي در ايجاد الفت و دوستي بين ملتها دارد. ما قويا مخالف دخالت نظامي در سوريه هستيم.
مرسي با تشکر از تلاشهاي ايران براي کاهش آلام مردم سوريه، گفت: ايران براي ما کشوري ارزشمند است و اميدواريم بر شکوفايي و عزت ملت ايران بيش از پيش افزوده شود.
در اين ديدار رييسجمهور مصر از احمدينژاد دعوت کرد که در کنفرانس سران کشورهاي اسلامي در قاهره شرکت کند.
علياکبر صالحي وزير امور خارجه کشورمان نيز در اين ديدار با بيان اينکه «مردم مصر مردم بااصالتي هستند»، گزارشي از ديدارهاي امروزش با مقامات مصري را به مرسي ارائه کرد و گفت: در ايران امکانات و زمينهها و ظرفيتهاي زيادي در حوزههاي مختلف وجود دارد. ما بايد متمم همديگر باشيم.
وي افزود: در بيش از 30 سال پس از انقلاب اسلامي ايران، ما تجارب زيادي کسب کردهايم و آمادهايم همه تجارب خود را در اختيار ملت مصر قرار دهيم.
وزير امور خارجه کشورمان از طرف احمدينژاد رييسجمهور جمهوري اسلامي ايران از مرسي براي سفر به ايران دعوت کرد که مرسي نيز از اين دعوت تشکر کرد و گفت: در اولين فرصت مناسب به ايران سفر ميکنم.
وي با اشاره به بحران سوريه و با تاکيد بر اينکه «گروه تماس را مکانيسم خوبي براي حل بحران سوريه ميدانيم»، ابراز اميدواري کرد که در اين چارچوب کار مثبتي انجام شود.
وي تاکيد کرد که حل بحران سوريه تنها از طريق گفتوگو امکانپذير است و در غير اين صورت ادامه اين وضعيت تاثير سويي در منطقه خواهد داشت و آنچه که در سوريه براي ما مهم است، توقف خشونت و برقراري رفاه، آسايش و امنيت براي مردم اين کشور است.
بحث و بررسي درباره موضوع سوريه نيز از جمله مباحث مطرح شده در ديدار وزير امور خارجه کشورمان و رييسجمهور مصر بود.
وزير امور خارجه کشورمان چهارشنبه شب پس از ورود به فرودگاه قاهره در جمع خبرنگاران با بيان اينکه «هدف جمهوري اسلامي ايران دخالت در امور سوريه نيست» تاکيد کرد: به عنوان دوستان ملت و دولت اين کشور بايد به صورتي عمل کنيم که منطقه از عواقب ناگوار برحذر باشد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينکه آيا طرح بشار اسد رييسجمهور سوريه محور مذاکرات با مقامات مصري خواهد بود؟ اظهار کرد: تاکنون براي حل بحران سوريه طرحهاي متعددي همچون طرح کوفيعنان، طرح ژنو، طرح اتحاديه عرب، طرح دولت ترکيه و طرح جمهوري اسلامي ايران ارايه شده است و طرح سوريه نيز اخيرا از سوي بشار اسد رييس جمهوري اين کشور مطرح شده است. بايد ديد نقاط مشترک اين طرحها چيست و تا جايي که ممکن است آرا و نظرات کشورهاي نقشآفرين را بايد به يکديگر نزديک کنيم تا بتوانيم تسهيل کننده موضوع سوريه به صورت سوري - سوري باشيم.
وي با تاکيد بر اينکه «هدف دخالت در امور سوريه نيست و هيچ کشوري طبق کنوانسيونهاي بينالمللي حق ندارد در امور ديگران دخالت کند، گفت: اما ميتوانيم به عنوان دوستان ملت و دولت سوريه به صورتي عمل کنيم که منطقه را از عواقب ناگوار برحذر داريم و منطقه نيز هرچه زودتر به آرامش و ثبات برسد.
وي با اشاره به اينکه هدف از سفرش به مصر گفتوگو با مقامات اين کشور در مورد مسايل دوجانبه است، افزود: همچنين موضوعات منطقهاي از جمله مساله سوريه که براي منطقه مهم است از ديگر محورهاي گفتوگو با مقامات مصري خواه بود.
وزير امور خارجه کشورمان تصريح کرد: کشور مصر به عنوان کشور اثرگذار و مهم ميتواند نقش عمدهاي در حل و فصل مساله سوريه داشته باشد و ما بايد بتوانيم به شکلي عمل کنيم که بحران سوريه به صورت مسالمتآميز و بدون دخالت خارجيها برطرف شود.
وي تاکيد کرد: مردم سوريه بايد خود سرنوشتشان را تعيين کنند و نه اينکه نسخهاي از خارج از اين کشور نوشته شود.
وي گفت: در سفر به مصر با محمد مرسي رييسجمهور و محمد کامل عمرو وزير امور خارجه مصر و همچنين برخي مسوولان ديگر ملاقات و درباره موضوعات مختلف گفتوگو ميکنم.
صالحي سفر به مصر را اولين سفر رسمي دوجانبه به اين کشور عنوان کرد و افزود: البته يک بار براي شرکت در نشست وزيران جنبش عدم تعهد و يک بار هم براي حضور در اجلاس گروه تماس که با شرکت ايران، مصر وترکيه برگزار شد، به اين کشور سفر کرده بودم.
وي اظهار اميدواري کرد که در جريان اين سفر مسايل دوجانبه با مقامات مصري مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اينکه «روابط ما با مصر روز به روز در حال گسترش است» گفت: اميدواريم قدمهاي موثرتري در اين مسير برداشته شود.
به گزارش ايسنا صالحي آزادي 48 زائرگروگان ايراني در سوريه را نيز به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامي، رييسجمهور و ملت ايران تبريک گفت و از تلاشهاي دولتهاي قطر، ترکيه و سوريه و مجموعه خيرين ترکيه، کارکنان وزارت امور خارجه ايران و ساير دستگاههايي که با همدلي توانستند اين زائران را آزاد کنند تشکر کرد.
آخرين تحولات سوريه و طرحهاي مطرح براي خاتمه بحران در اين کشور از جمله پيشنهادها و فعاليتهاي اخضر ابراهيمي نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل متحد در سوريه، طرح بشار اسد رييسجمهور سوريه و طرح 6 مادهاي جمهوري اسلامي ايران در ديدار صالحي و اخضر ابراهيمي مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ايسنا در اين ديدار که روز پنجشنبه در محل اقامت علياکبر صالحي وزير امور خارجه کشورمان در قاهره انجام شد، اخضر ابراهيمي گزارشي از آخرين تحولات جاري در سوريه و فعاليتهاي خود براي خاتمه بحران ارائه داد.
صالحي نيز با اشاره به شرايط سخت و حساس در سوريه و ضرورت به کارگيري اهتمام و تلاشهاي مستمر و فراوان براي حل اين مشکل، از تلاشهاي اخضر ابراهيمي تقدير و آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي همکاري و کمک به حل و فصل اين مشکل اعلام کرد.
وي با اشاره به مواضع روشن کشورمان نسبت به اين مساله از ابتداي اين بحران، راه حل سوري – سوري بدون دخالت خارجي و توقف خشونت و انجام گفتوگوي ملي را تنها راه برون رفت از اين مشکل توصيف کرد.
اخضر ابراهيمي نيز با تقدير از طرح جمهوري اسلامي ايران در اينباره، تصريح کرد: کشور شما در منطقه مهم است و از جايگاه و نفوذ جمهوري اسلامي ايران در منطقه ميتوان در راستاي مصلحت منطقه استفاده کرد.
وي تاکيد کرد که همه تلاشها و طرحها بايد در جهت مصلحت مردم و کشور سوريه باشد.
طرفين در اين ديدار بر ضرورت و اهميت استمرار رايزنيهاي فيمابين تاکيد کردند.
علي اکبر صالحي در ادامه برنامه سفرش به قاهره با نبيلالعربي ديدار کرد.
به گزارش ايسنا ديدار وزير خارجه کشورمان با دبيرکل اتحاديه عرب در هتل محل اقامت علياکبر صالحي برگزار شد.
آخرين تحولات منطقه به ويژه تحولات سوريه و فلسطين در ديدار روز پنجشنبه صالحي با نبيل العربي دبيرکل اتحاديه عرب مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
در اين ديدار که در محل اقامت وزير امور خارجه کشورمان در قاهره انجام شد دو طرف در ارتباط با مسائل خاورميانه و موضوع فلسطين گفتوگو کردند و بر ضرورت به کارگيري ظرفيت کشورهاي منطقه در جهت احقاق حقوق مردم فلسطين و ايستادگي در قبال سيطرهطلبي رژيم صهيونيستي تاکيد کردند.
صالحي سياست ايران در حمايت از کليه تلاشها در ارتباط با کمک به تحقق آرمانهاي فلسطين را يادآور شد.
نبيل العربي نيز در تشريح فعاليتهاي اتحاديه عرب در اين رابطه اشغال اراضي فلسطين از سوي رژيم صهيونيستي را بزرگترين مشکل خاورميانه توصيف کرد.
وي خواستار مشورت و رايزني با ايران درباره فلسطين شد.
سوريه از ديگر محورهاي مذاکرات اين ديدار بود و طرفين ديدگاههاي خود را در ارتباط با برون رفت از اين مشکل بيان داشتند.
صالحي در اين راستا به سياست و موضع متوازن ايران از آغاز اين بحران مبتني بر تامين مطالبات مردمي از طريق راه حل سوري – سوري، عدم دخالت خارجي، توقف خشونت و گفتوگوي ملي اشاره کرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران به عنوان رييس جنبش عدم تعهد آماده همکاري با اتحاديه عرب در مساله سوريه و فلسطين است.
وزير امور خارجه کشورمان پيش از ظهر روز پنجشنبه همچنين با محمد کامل عمرو، وزير امور خارجه مصر ديدار کرد.
به گزارش ايسنا، ديدارعلي اکبر صالحي و محمد کامل عمرو در محل وزارت خارجه مصر انجام شد.
در اين ديدار راههاي گسترش دوجانبه روابط تهران و قاهره و آخرين تحولات منطقه از جمله مساله سوريه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
همچنين همکاريهاي اقتصادي به ويژه در زمينه صدور خدمات فني و مهندسي و انرژي از جمله مباحث مطرح شده در اين ديدار بود.
در اين ديدار همچنين با توجه به تاريخ و تمدن دو کشور ايران و مصر، بر ضرورت همکاريهاي گسترده در مبادلات مردم با مردم و صنعت گردشگري تاکيد شد.
صالحي و محمد کامل عمرو همچنين بر همکاريهاي دو کشور در چارچوب سازمانهاي منطقهاي ايران به عنوان رييس جنبش غيرمتعهدها و مصر به عنوان عضو مهم اتحاديه عرب تاکيد کردند.
به گزارش ايسنا، علياکبر صالحي که در ادامه سفر خود به چند کشور آفريقايي در قاهره به سر ميبرد، بعدازظهر امروز با احمد طيب شيخ الازهر مصر ديدار و سلام علماي ايراني را به وي ابلاغ کرد.
وي ابراز اميدواري کرد که شاهد تبادل هياتها و ديدارهاي متقابل علماي مصر با همتايان ايراني باشيم.
وي پيروزي انقلاب مردم مصر را تبريک گفت و خاطرنشان کرد: ايران آماده است تجارب خود را در اختيار مردم مصر بگذارد.
وزير امور خارجه کشورمان يادآور شد: بحث در خصوص شيه و سني، توطئه و فتنه دشمنان اسلام است. بايد از اختلاف ميان مسلمانان پرهيز و بر مشترکات تکيه کرد.
وي افزود: در سالهاي اخير دشمنان تلاشهاي زيادي کردهاند که بين مسلمانان هم اختلاف بيندازند و هم به آن اختلاف دامن بزنند.
وي از شيخ الازهر براي ديدار از ايران، گفتوگو با علما و مشاهده همزيستي مسالمتآميز شيعه و سني در ايران از نزديک، دعوت کرد.
احمد طيب نيز در اين ديدار به تلاشهايي که براي تقريب مذاهب انجام ميدهد اشاره و خاطرنشان کرد: ما به اين مساله توجه ويژهاي داريم. مهمترين هدف الازهر، وحدت اسلامي و ايجاد اتحاد بين مسلمانان است.
وي به جايگاه اهل بيت(ع) ميان اهل تسنن اشاره و تاکيد کرد که اختلاف و تفرقه، توطئه دشمنان اسلام است و نبايد اجازه دهيم چنين جرياناتي به اهداف خودشان برسند. موضوع فلسطين نيز از جمله مباحث مطرح شده در ديدار شيخ الازهر با وزير خارجه کشورمان بود.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، ديدار با اسقف کليساي عباسيه قاهره برنامه بعدي وزير خارجه کشورمان در سفر به قاهره است.
صالحي امشب قاهره را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.